به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، انتشارات نیستان کتاب سوم از مجموعه «ولادت» نوشته سعید تشکری را منتشر و روانه بازار نشر کرد.
مجموعه «ولادت» از جمله آثار تحسینشده سعید تشکری، نویسنده و نمایشنامهنویس صاحبسبک خراسانی است که به موضوع هجرت امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) از مدینه به مرو، پذیرش ولایتعهدی و شهادت ایشان میپردازد، با این تفاوت که تشکری در این اثر به دنبال روایت صرف چندینباره داستان زندگی و هجرت امام رضا(ع) نیست.
تشکری پیش از این دو کتاب از این مجموعه را با عناوین «ولادت» و «سیمیا» منتشر کرده بود. داستان «ولادت» از یافت شدن فرزندان دو شبان خراسانی یکی کاتب و دیگری صحاف در ویرانههای شوش دانیال پس از دیدار با مولای خود، امام موسی کاظم(ع) و در پی کشتاری که عباسیان برای تاراج پارسیان انجام دادهاند، آغاز میشود. این دو شبان تصمیم میگیرند فرزندانشان را از بدو طفولیت در وصیتی مکتوب به نام هم بخوانند. «لیلا» و «هاتف» اکنون پس از گذشت سالها و مرگ این کاتب و صحاف میخواهند با هم ازدواج کنند، اما پرسش ساده آنها از خود این است: ما که هستیم؟ و چرا فرزند مولای پدرانمان ولیعهد تازه عباسیان است؟
لیلا و هاتف برای یافتن پاسخ خود و ازدواج با یکدیگر به مدینه میروند تا حقیقت امام هشتم(ع) شیعیان را بیابند و زندگی خود را آغاز کنند. رسیدن آنان به مدینه مصادف است با هجرت اجباری حضرت امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) به مرو. اکنون هاتف و لیلا یکی در پی امام هشتم(ع) به سفر میرود و یکی با حضرت معصومه(س) همراه میشود. هاتف و لیلا درمییابند که ولادتی تازه برای پارسیان رقم خواهد خورد و آن آغاز تابناک سلسلهای نیکوست که در آینده به بار خواهد نشست.
نکته قابل توجه در این رمان، نمایشی است که تشکری در آن از پذیرش امام(ع) و اندیشه و منش او در میان ایرانیان همعصر وی به نمایش میگذارد. مبنای اصلی رمان براساس دلبستگی کاتبانی ایرانی است که از دهقانان و شبانان بودند که نقل قولهایی درباره امام رضا(ع) به نقل از امام موسی کاظم(ع) شنیده و با هنرهایی از قبیل نقالی، در دور هم نشینیهایی «شبچرا» آن را بیان میکردند.
رمان «ولادت» پس از انتشار با تحسین بسیار منتقدان روبرو شد و به یکی از آثار ماندگار در پیشانی ادبیات رضوی به ثبت رسید. حالا سعید تشکری که جغرافیای رمانهایش در سالهای اخیر در پهنه خراسان و در ارتباط با ادبیات رضوی تعریف شده است، کتاب سوم را با عنوان «شاهبهار» پیش روی مخاطب قرار داده است. «شاهبهار» روایت داستان زندگی شبانانی است که با امام جواد(ع) همراه شدهاند و کل وقایع کتاب در دوران امام جواد(ع) میگذرد. پهنه جغرافیایی اثر از شهر توس تا مدینه و افغانستان و پاکستان را در بر میگیرد و به موازات سلسله سادات رضوی گسترش پیدا میکند.
اگر در «ولادت» هر کس میخواست امام رضا(ع) را ببیند با خطر مرگ مواجه بود، در «شاهبهار» ارتباط با امام جواد(ع) پویاتر و از نزدیک است؛ بنابراین تأثیری که این ارتباط نزدیک و پویا بر بافت زندگی این افراد دارد، بسیار متحولتر از قبلی است. روایت در مدینه شهر حضرت رسول(ص) به جهت زبان و کاراکتر متفاوت است.
«شاه بهار» پیگیری جدی است درباره ادبیات شهری کهنسال، اینکه شهر در آن زمانه از چه بافتی برخوردار بوده است؟ در «ولادت» مکان داستان، بیابان بود و شبانان در جغرافیایی که در حقیقت ژانر جادهای بود، نمایان بودند، اما در کتاب دوم در یکجا ساکناند.
انتشارات نیستان این کتاب را در 232 صفحه به قیمت 63 هزار تومان منتشر و روانه بازار نشر کرده است.