به گزارش خوشه و به نقل از گروه فرهنگ و هنر مشرق – روز گذشته خبر برگزاری عصرانه کتاب در ایستگاه متروی شهدا از سوی انتشارات روایت فتح به دستمان رسید و برای اطلاع مخاطبان، آن را به احترام دست اندرکاران این انتشارات منتشر کردیم.
اما چند سئوال در ذهنمان شکل گرفت…
هنوز چند روزی از بدعهدی مسئولان مترو به فعالان و دست اندرکاران کتابستان شهدا نگذشته که تصمیم گرفته اند با برگزاری این نشست در همان ایستگاه، وانمود کنند اهل کتاب و ترویج فرهنگ شهادتند و به نحوی روی بدعهدی شان سرپوش بگذارند.
شایسته بود بزرگان و فعالان حوزه کتاب در جبهه فرهنگی انقلاب اقدامی کنند و فرصت بهره برداری بدخواهان جبهه فرهنگی انقلاب از شکاف های موجود را فراهم نکنند.
مراتب با مسئول روابط عمومی انتشارات روایت فتح در میان گذاشته شد. پاسخ کیانوش رضایی به این موضوع چنین بود:
«در خصوص برنامه مشترک با مترو طبق تفاهمی که بین انتشارات و مترو صورت گرفته در راستای ترویج کتابخوانی برنامه هایی اجرا خواهد شد که یکیش همین عصرانه کتاب هست و ربطی به کتابستان شهدا نداره.
در مورد محل برگزاری سه ایستگاه میدان ولیعصر، امام خمینی و شهدا مورد نظر بود که با توجه به بافت مذهبی منطقه ایستگاه شهدا انتخاب شد.
نکته بعدی اینکه توافق و برنامه ریزی ما با مترو به قبل از تعطیلی کتابستان برمیگرده.
اگر دوستان فقط دورادور نظاره گر هستند و از دوتا مطلب در فضای مجازی به قضاوت می پردازند ما ساعاتی رو با آقای بیسادی معاون فرهنگی مترو به جلسه گذروندیم و در مورد کتابستان بحث کردیم و از وجود این فروشگاه دفاع کردیم اما اینکه چه شد و به یکباره چیز دیگری اتفاق افتاد خود مترو باید پاسخگو باشه در هرصورت پیشنهاد میدم دوستان مدعی مصاحبه ای هم با أقای بیسادی داشته باشند، شاید ایشونم حرفی برای گفتن داشته باشه.»
کتابفروشی ها جبهه مقدم مبارزه فرهنگی هستند. ما برعکس گفته ها و ادعاها زیاد نیستیم و تعطیلی یک کتابفروشی یعنی یک خسارت بزرگ.لذا اتظار می رفت دوستان روایت فتح، با لغو این برنامه، اعتراض عملی خودشان را به تعطیلی یک پاتوق مهم فرهنگی در مرکز و شرق تهران ابراز کنند.
شک نداشتیم روح شهید منوچهر مدق (که اولین عصرانه کتاب به معرفی کتاب او اختصاص دارد) هم از این اقدام جوانمردانه، راضی تر می بود. خواندن کتاب این شهید، هر مخاطبی را با همین برداشت از شخصیت رک و صریح او روبرو خواهد کرد.
برای جویا شدن از موضع انتشارات روایت فتح درباره تعطیلی کتابستان شهدا و همکاری این انتشارات با تعطیل کنندگان آن، تلفن محسن دریالعل را گرفتیم و ضمن تبریک اعیاد پیش رو، از او خواستیم در گفتگویی رسانه پیرامون این موضوع شرکت کند. دریالعل پس از طرح سئوال گفت: من با مشرق مصاحبه نمی کنم.
لذا فعلا فقط می توانیم به جواب مسئول روابط عمومی این انتشارات بسنده کنیم و در پاسخ به آن یادآور شویم: اصلا منظور ما این نبوده که برنامه و تفاهم روایت فتح با مترو به کتابستان ربط دارد، بلکه انتظار داریم حالا که مسئولان مترو در کلام و عمل دچار دوگانگی شده و دوستان پیگیر این موضوع و مسئولان کتابستان را غافلگیر کرده و این پاتوق را تعطیل کردند، دوستانمان در روایت فتح در تفاهم نامه شان تجدید نظر کنند.
تاخیر در اجرای این تفاهم نامه، کمترین کاری است که از محسن دریالعل و مجموعه تحت امرش انتظار می رود.
چیزی که مسلم است، احسان بیسادی مسئول فرهنگی متروی تهران در مورد اخیر یا نخواست کاری کند و یا این که قابلیت استفاده از نفوذ و اختیاراتش را نداشت. چیزی که مسلم است، مسئولان مترو با تصمیمات پشت پرده شان از پشت به دست اندرکاران کتابستان حمله کردند و حالا هر گونه مذاکرات مسالمت آمیز با این بزرگواران از سوی دوستان و همراهان روایت فتح، هر مخاطبی را با انبوهی از سئوالاتی مواجه می کند که محسن دریالعل پاسخگوی آن نیست!
بی شک تعطیلی کتابستان متروی شهدا خشک کردن نطفه هر گونه فعالیت انقلابی در کل فضای مترو است و نباید دوستان هوشمند ما گول برگزاری یک برنامه دو ساعته در یک ایستگاه را بخورند؛ خواه این ایستگاه، امام خمینی(ره) باشد، یا شهدا، یا شهید همت…