تازه های کتابدنیای کتاب

حکایتی خواندنی از دیدار با امام زمان(عج)/ «من آن نیم که دل از مهر دوست بردارم»

نرجس شکوریان فرد با پرداختن به زندگی علی بن مهزیار اهوازی در کتاب «سفر بیستم» توانسته تلنگری بزند برای ضرورت شناخت امام عصر(عج).

 

 

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، انتشارات عهد مانا به تازگی دو عنوان کتاب از نرجس شکوریان فرد، از نویسندگان جوان کشور، را منتشر کرد و در دسترس علاقه‌مندان قرار داد. کتاب «سفر بیستم» از جمله این آثار است که در آستانه میلاد مبارک حضرت ولی عصر(عج)، مهدی موعود(عج)، به چاپ رسیده است. 

کتاب «سفر بیستم» داستان تلاش علی بن مهزیار اهوازی برای شناخت امام عصر خود است.  زمان داستان کتاب «سفر بیستم» به سال‌های ابتدایی غیبت امام زمان(عج) اختصاص دارد. سال‌های آغاز غیبت حضرت ولی‌عصر(ع) برای محبان و دوستداران آن حضرت بسیار سخت و مشکل می‌گذشت؛ آنها نمی‌توانستند باور کنند که امامشان زنده باشند؛ ولی غائب و دور از دسترس مردم. اما هر چه زمان بیشتر گذشت، مؤمنانِ به وجود مقدس آن حضرت، کم‌کم به دوری و غیبت امام عادت کردند؛ به گونه‌ای که گویا غیبت ظاهری آن حضرت از بین مردم، باعث شده که آن حضرت از فکر مردم غائب شوند و کمتر کسی به یاد آن حضرت باشد. 

در چنین فضایی، علی ابن مهزیار اهوازی 20 بار برای درک حضور حضرت ولی عصر(عج) راهی مکه می‌شود:20 مرتبه به حج مشرف شدم و در همه آنها در جست‌جوی محبوبم، امام زمان(ع) بودم. اما به مقصود نرسیدم. ناامید شدم و تصمیم گرفتم سال دیگر به حج مشرف نشوم. همان شب که این تصمیم را گرفتم، در بسترم خوابیده بودم که ناگاه شنیدم هاتفی می‌گفت: ای علی بن ابراهیم! حق تعالی به تو اجازه حج فرمود! چنان از این بشارت عجیب مسرور شدم که هوش از سرم رفت و از خود بی‌خود شدم. …

علی ابن مهزیار اهوازی از فقها و محدثان شیعی در قرن سوم هجری بود که در نزد ائمه اطهار(ع) از جایگاه بالایی برخوردار بود. او از یاران امام جواد(ع) و امام هادی(ع) و نماینده ایشان در برخی مناطق بود. داستان زندگی او از وجوه مختلفی جالب است؛ از ماجرای مشرف شدن او و پدرش به دین مبین اسلام گرفته تا ارتباط با ائمه اطهار(ع) و دیدار با حضرت ولی عصر(عج). با این حال شکوریان فرد تلاش کرده با در نظر گرفتن وجوه مختلفی از زندگی این اندیشمند جهان اسلام، یکی از بخش‌های مهم زندگی او را با روایتی داستانی به تصویر بکشد. 

هرچه شعر انتظار و مهدوی در دهه‌های گذشته توانسته به عنوان یکی از شاخه‌های اصلی شعر آیینی مطرح شود، ادبیات داستانی در این زمینه کم‌کارتر بوده و کمتر اثری است که با این حال و هوا منتشر شده باشد. از این منظر، کتاب «سفر بیستم» به دلیل داشتن جاذبه موضوعی، نثر و پرداخت خوب نویسنده و توجه به خلأهای موجود در این حوزه می‌تواند به عنوان یکی از آثار خوب سال‌های اخیر معرفی شود. 

در معرفی این اثر آمده است: «سفر بیستم» روایت شیدایی علی بن‌مهزیاری اهوازی است که در تلاش برای رسیدن به امام زمان(عج) بیش از بیست‌بار تن به سفر زد و از اهواز تا مکه بیابان‌ها و راه‌های پرخطر را سپری کرد. علی بن‌مهزیار از امامان پیشین روایت شنیده بود که حج بی امام و بی معرفت امام ناتمام است. او برای رسیدن به امام، خود را شبیه امام کرد: همه آن‌چه از امام به او رسیده بود، خواند و فهمید و در نهایت، در بیستمین سفر خود به وصال رسید و تازه آنجا فهمید چقدر دیر کرده و فهمید که منتظر واقعی، خود امام‌اند و دیگران به خیال انتظار هستند.

شیدایی علی‌بن‌مهزیار و داستان وصالش، الگویی است برای خوب زیستن و خوب رفتن. این ماجرا را نرجس شکوریان‌فرد روایت کرده و انتشارات عهد مانا آن را در 108 صفحه پالتویی و با قیمت 28هزار تومان منتشر کرده است. 

 

 

کتاب «خواهر» عنوان دیگری از شکوریان فرد است که اخیراً عهدمانا آن را منتشر کرده است. این اثر روایتگر عشق حضرت زینب(س) به برادر بزرگوارشان است.

در معرفی این اثر نیز آمده است: حضرت زینب کبری (س) سومین فرزند حضرت فاطمه(س) و امام علی(ع) است که دو سال بعد از ولادت امام حسین (ع)، در روز پنجم جمادی‌الاول سال ششم هجری قمری در شهر مدینه به دنیا آمد. حضرت زینب همسر عبدالله بن جعفر بود و در واقعه کربلا در کنار برادرش امام حسین(ع) حضور داشت. با پایان یافتن جنگ، زینب و دیگر بازماندگان کاروان امام(ع) به اسارت درآمدند و به کوفه و از آنجا به شام برده شدند.

حضرت زینب را تجسم و نماد صبر جمیل نامیده‌اند. بعد از عاشورا، اسیران را به کوفه بردند و در آنجا با وضع دلخراشی گرداندند. هنگام ورود به کوفه، زینب(س) برای حاضران خطبه‌ای خواند به طوری که همه شگفت‌زده شدند و تحت تاثیر آن قرار گرفتند. این کتاب روایتی از زبان حضرت زینب است از عشق به برادرشان امام حسین‌(ع). 

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه