چاپ پنجم کتاب «به اضافه مردم»؛ ۱۰ اصل اساسی در کار فرهنگی، تألیف روحالله رشیدی به همت انتشارات «راه یار» روانه بازار نشر شد.
بنابرین گزارش در بخشی از مقدمه این کتاب میخوانیم: «۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی گذشت. یک چله پُر فراز و نشیب را پشت سر گذاشتیم و حالا آمادهایم تا گام دوم را برداریم؛ بلندتر و امیدوارانهتر و پُر فروغتر از ۴۰ سال نخست. مسائل و دغدغههای پرشماری در گام جدید داریم، اما مسائل حوزه «فرهنگ» چیز دیگری است. تعارف که نداریم؛ پایه انقلاب اسلامی، فرهنگ بوده است. با تغییر در این زمینه بود که آن انقلاب بزرگ به ثمر نشست. بعد هم که لشکر شیاطین دست به کار شد تا پشت این انقلاب را به زمین بزند، فرهنگ برآمده از انقلاب اسلامی بود که اندیشه و عمل ما را شکستناپذیر کرد. به یاد بیاورید دهه سخت ۶۰ را. آن حجم از سختی و مضیقه، حتى به اندازه یکی دو ماه، کافی است تا ملتی را از پای درآورد. پس ما چرا شکست نخوردیم؟ چرا واندادیم؟ پاسخش روشن است؛ اگر لشکری از فرزندان خالص ملت، در خطوط رزم، سینه سپر کرده بودند و برای حفظ عزت اسلامیمان خون میدادند، در پشت جبههها نیز، لشگر عظیمی از همین مردم با ساماندهی هستههای فرهنگی، مشغول مقاومت بودند. به یاد بیاوریم مساجد، مدارس و دانشگاههای آن دوره را. آن جوشوخروش و همت و اهتمام بود که نمیگذاشت شیرازههای جامعه از هم بپاشد.
هر جا میرفتی نشانهای از کاری فرهنگی را میدیدی که توسط خود مردم طراحی و اجرا میشود. گروههای سرود و تئاتر در مساجد و مدارس، نمایشگاههای عکس و طراحی و نقاشی و کاریکاتور، تشییعهای پُرشکوه شهدا، گروههای مردمی پشتیبانی از جنگ و… . همه و همه زنجیره مقاومت فرهنگی را شکل داده بودند. آنها نه تنها در برابر شعبدههای فکری و فرهنگی دشمن مقاومت میکردند، بلکه در موضع تهاجم به دشمن هم بودند!
در این نوشتار، به استناد تجربیات ارزنده تاریخ انقلاب اسلامی، تلاش کردهایم برخی اصول و قواعد کار فرهنگی را مرور کنیم. این قواعد را در قالب «۱۰ اصل» آوردهایم. طبعاً حرفهای بهتر و بیشتری در این زمینه وجود دارد. به ویژه کسانی که خود از بانیان و عاملان کار فرهنگی در ۴۰ سال گذشته بودهاند، میتوانند این ایدهها را کاملتر نمایند. این اصول دهگانه، اگرچه از هم جدا هستند، اما عملاً در دل هم قرار دارند. در واقع ما با یک منظومه نظری و عملی مواجه هستیم. هر اصل به طریقی به اصل دیگر مرتبط است، بنابراین نگاه نقطهای و جزئی به آن، چندان مفید نخواهد بود.»
بنابرین گزارش، این کتاب در ۱۰ فصل به بررسی ۱۰ قاعده اساسی در کار فرهنگی و تشکیلاتی پرداخته و در هر فصل، مثالهایی هم که از خاطرات و تجربههای عینی افراد گرفته شده، جهت کاربردی شدن این قواعد آورده شده است. همچنین در بخش ضمیمه کتاب، ضمن آسیبشناسی نحوه اجرا و برگزاری یک برنامه فرهنگی، شیوۀ مواجهه با مسائل و چالشهای موجود در فرآیندهای فکری و اجرایی برنامههای فرهنگی به عنوان تمرین درنظر گرفته شده است.
چاپ پنجم کتاب ۱۴۴ صفحهای «به اضافه مردم» در شمارگان ۲۵۰۰ نسخه و قیمت ۲۰۰۰۰ تومان توسط انتشارات «راه یار» راهی بازار نشر شده است. این کتاب باوجود رویکرد انتقادی خود، نگاهی رو به جلو و عدالتخواهانه دارد و با نگاه به راهکارها و پیشنهادهای ارائه شده در کتاب، میتوان آن را جزو یکی از کتابهای کاربردی مهم برای عموم فعالان فرهنگی و مردمی عنوان کرد.